marți, 15 iulie 2008

Sollie17 - Imaginea zilei


Ed Kienholz (1927-1994) - "Sollie 17" ( contemporary installation art)

Cum vad eu mesajul acestei bucati de arta :

Cele 3 ipostaze (etape) ale cunoasterii in singuratate :

- prima ipostaza : confruntarea cu sursa de cunoastere (lectura,care nu este o sursa vie si directa de cunoastere)

-a doua ipostaza : reflectarea si analiza elementelor luate la cunostinta prin lectura, proces solitar prin absenta unui omolog din partea caruia poti primi un feedback ; moment de tensiune si angoasa , constientizarea singuratatii si a imposibilitatii de evadare din celula subiectivitatii ; se observa imaginea simbol a omului solitar care cugeta : privire pierduta,mimica fetei ce sugereaza tristete,resemnare amara.

-a treia ipostaza : incercarea de a iesi din subiectivitate abstracta si singuratate prin cautarea unui corespondent in mediul extern pentru starea interioarea; interiorizarea elementelor receptate prin procesul indirect de lectura, prin asimilare cu elemente din natura ; contemplarea meditativa a naturii printr-un spectru stramt si limitat(geamul),care se comporta ca o lentila ce amplifica orizontul de cunoastere,printr-o mai buna privire de ansamblu a acesteia.

Later,much later edit : Un mare cacat tot ce scrie aici! De observat gratioasa incoerenta din text.Ah...memories...they're not that far though...

Niciun comentariu: